EFKbön vecka 31, 31 juli-6 aug 2017

Chili/XL-läger på Hjälmargården

Vad vore en sommar utan ett läger? På Hjälmargården tror vi att läger är en oerhört viktig puzzelbit för unga människors liv. Inte för själva lägret i sig utan för allt det där som händer under en vecka när man får lära känna nya människor, och spendera så mycket tid i att lovsjunga Gud och höra Guds ord. Under åren som gått har vi fått glädjas över vittnesbörd om ungdomar som blir frälsta, människor som fått starka möten med Gud och nya upptäcker om vem Jesus är. Vi får höra om ungdomar som med förnyad kärlek till Jesus och med en iver att tjäna honom kommer hem till sina skolor och vänner och vittnar om Jesus. En vecka på läger kan sätta spår för livet och för Sverige. Därför är det med stor förväntan som vi även detta år får välkomna ca 650 deltagare och ledare från EFK:s MellanSverigeregion.

 

De läger som Kristen Samverkan MellanSverige bedriver på Hjälmargården görs i samarbete med de församlingar som deltar i lägret. Varje församling är ansvarig för sina egna deltagare på lägret och har egna samlingar för att bygga relationer, skapa trygghet och möjliggöra uppföljning när lägret är slut. En stor fördel med detta sätt att arbeta är att ungdomsgruppen och deras ledare får en gemensam erfarenhet som de sedan kan bygga vidare på när de kommit hem. Under dagarna får deltagarna välja på olika undervisningsspår och de får också delta i olika aktiviteter och tävlingar som bidrar med glädje och gemenskap. Kvällen avslutas med det som ungdomarna älskar mest av allt, nämligen andakten. Varje år läser jag med stor tacksamhet deltagarnas utvärderingar om vad mycket dessa andakter betyder för dem.

 

Årets tema för undervisningen och andakterna på lägret är evigheten.nu. Det är ett tema som handlar om Guds Story. Vi kommer under veckan på olika sätt anknyta till den stora berättelsen om skapelsen, fallet, Jesus som räddar, livet i Andens kraft, vårt uppdrag att utbreda Guds rike,  hoppet i att Jesus en dag kommer tillbaka och att all ondska, all sorg och smärta en dag ska upphöra. Vi tror att ungdomar i dag behöver få höra evangeliet i dess helhet och att det är något som kommer att hjälpa dem att ta emot Guds kärlek och nåd, men vi tror också att det kommer hjälpa dem att förstå vilket uppdrag de har och att de också är en del av Guds story.

 

/Julia Wellstam

Lägerpastor, Kristen Samverkan MellanSverige

 

Be och tacka för:

  • Alla ledare som under denna intensiva vecka kommer att få utmanas och stretchas på många olika sätt.
  • God och uppmuntrande stämning bland ledarna och ungdomarna.
  • Bra väder!
  • Att de ungdomar som inte tagit emot Jesus ännu ska bli frälsta.
  • Att undervisningen och temat evigheten.nu som handlar om Guds story ska predikas tydligt och frimodigt och att budskapet ska tas emot med öppna hjärtan.
  • Beskydd från skador och olyckor.
  • Livsförvandlande Jesusmöten.

 

 

Annonser

1 kommentar

Filed under Okategoriserade

One response to “EFKbön vecka 31, 31 juli-6 aug 2017

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s