EFKbön vecka 35, 28 aug-3 sept 2017

Det är så bra med läger

Sommaren ligger bakom och många barn och ledare har varit på läger! Själv var jag tillsammans med ett gäng ledare och barn från min kyrka på Hjälmargårdens ”Smajl-läger” (tillsammans med närmare 700 andra). Läger är en fantastisk uppfinning. Ett läger när det är som bäst blir ofta en upplevelse för livet. Det händer något med oss både barn och vuxna när vi får tid tillsammans. Vi äter frukost ihop, leker, upplever saker tillsammans, kommer varandra närmare, upptäcker nya sidor hos varandra och vågar dela med oss av både frågor och erfarenheter. Barnens funderingar kryper plötsligt fram i kioskkön eller på kvällsbönen. Vi lär känna varandra och bygger relationer på nya och fler sätt.

Att få se både barn växa på olika områden i livet är härligt, vare sig det är i relation till sig själv, till sina kompisar eller i relationen till Gud som älskar dem! Det är ju det vi längtar efter och vill se mer i både våra grupper och aktiviteter, i våra hem och kyrkor. Som församlingar och ledare i EFK kan vi hjälpa och inspirera varandra, bjuda varandra på goda exempel, dela erfarenheter… att få se mer av detta! Sverigeprogrammet i EFK är också en resurs i detta. Här finns möjlighet att dela med sig och sprida goda exempel. Vi jobbar också med ledarnätverk omkring barn- och familj, kursdagar ”I Trygga Händer”, barnteologidagar, konferensen Jesus till barnen… allt för att få se barn och familjer hitta en tro och växa vidare i den.

/ Susanne Olofsson, EFKs Sverigeprogram

 

Be och tacka!

  • Tacka och be för alla barn som kommer i kontakt med våra församlingar, att de får upptäcka, lära känna och växa i en relation med Jesus.
  • Tacka och be för alla ledare och deras viktiga tjänst bland barnen i våra församlingar, att vara goda och inkännande förebilder.
  • Be för det som är på gång av nätverkande, fortbildning och stöttning när det gäller barn och familj utifrån Sverigeprogrammet, i församlingar och regioner.
  • Be om en starkare längtan och många nya initiativ i våra församlingar att ge Jesus till barnen!
Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s