EFKbön vecka 40, 2-8 oktober 2017

Tharith samtalar med kristna pastorer och buddhistiska munkar om hur man kan samarbeta för att stoppa människohandeln.

Tharith Bun, projektansvarig för arbetet mot Människohandel i Kambodja

Människohandel i Kambodja

Just nu så befinner jag mig i Kambodja för att besöka vår partner International Co-operation Cambodia (ICC) och vårt gemensamma arbete mot Människohandel.

När jag tänker på Kambodja så tänker jag på Pol Pot och röda khmererna och folkmordet där ca 2 miljoner av landets befolkning systematiskt dödades. Jag tänker också på att Kambodja är en destination för många pedofiler, där barnsexturism (hur kan det ens kan finnas ett sådant begrepp?) är en lukrativ verksamhet. Men framförallt tänker jag på alla fina människor som jobbar här på ICC – och som kämpar just för att Kambodja ska bli en bättre plats för barn, ungdomar och deras föräldrar.

I Kambodja stödjer vi i EFK ett projekt mot människohandel i ett distrikt som är hårt drabbat av fattigdom. För de flesta unga finns det ingen annan valmöjlighet än att migrera för att kunna bidra till familjens försörjning. I Preah Sdach så kommer jag bl a att träffa Tharith – som arbetar som projektansvarig för arbetet mot Människohandel. Han är en av få unga, universitetsutbildade män som har valt att stanna i området. Egentligen är jordbruk (han kan prata hur länge som helst om olika rissorter) hans stora passion i livet, men han har också ett stort hjärta för sin hembygd och berättar om vad som driver honom att arbeta mot människohandel. När han var ung så hade han en nära kusin som 15 år gammal reste till Thailand för att försöka hitta jobb. Han har aldrig kommit tillbaka och man vet inte vad som har hänt honom. Tyvärr så är det en vanlig historia i Preah Sdach och i Kambodja, och Tharith vill arbeta för att ungdomar ska få kunskap och stöd från myndigheter för att inte råka illa ut när de söker jobb.

Var gärna med och be för vårt arbete i Preah Sdach!

/ Sofia Jonsson, koordinator för programmet Mot Människohandel i Asien

 

Be och tacka för

  • Tacka för det engagemang som finns hos Tharith och hans medarbetare och be att de ska kunna leda arbetet mot människohandel Kambodja på ett bra sätt.
  • Be att ett engagemang mot människohandel ska väckas hos de kristna ledarna i Kambodja, och att man ska kunna samarbeta med myndigheterna på ett bra sätt.
  • Be att ett engagemang ska väckas i Sverige och i våra kyrkor, och att vi ska kunna samla in medel till allt vårt arbete mot människohandel i Asien.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s