EFKbön vecka 44, 30 oktober-5 november

Betygsutdelning till avgångsstudenter vid Örebro teologiska högskola, juni 2017. Foto: Maria Brolin

Vi vill följa Jesus!

Det var ofta trångt runt Jesus och många valde att följa honom i trakten runt Galileiska sjön. Ändå talade Jesus om vikten av att följa honom. Det var tydligt att det skulle komma att innebära något mer än att bara tillfälligt låta sig hänföras av hans undervisning. Det skulle komma att bli ett livslångt lärande för några av de som var med från allra första början. Så har det fortsatt genom historien och idag tar sig detta bland annat uttryck i de studenter som väljer att läsa teologi som ett sätt att fördjupa denna efterföljelse.

Vi inom Akademi för ledarskap och teologi (ALT) har förmånen att undervisa och vägleda studenter under en period i deras liv. Det är en förmån att få vara med om detta och det är med stor tacksamhet vi tar emot dessa studenter och bygger den utbildning som leder dem vidare. Så här års befinner vi oss mitt uppe i studiearbetet och studenterna svettas över inläsning, inlämningsuppgifter, tentor och praktiserande moment om vartannat. Det är intensivt och arbetskrävande, men också stimulerande och fyllt med belöningar för den som gör jobbet.

/Niklas Holmefur, rektor Örebro teologiska högskola, vid Akademi för ledarskap och teologi

Bön & tack

  • Tacka för: Alla studenter som läser någon av våra utbildningar.
  • Be för: Att vi fortsätter vara en plats att växa på som svarar mot samtidens frågor, djupt rotad i bibeltexterna och i kontinuitet med vår egen historia.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s