EFKbön vecka 47, 20-26 november

I oktober besökte utbildningsminister Gustav Fridolin Örebro Folkhögskola för att höra mer om verksamheten.

På Örebro Folkhögskola finns alltid möjligheten till ett steg till

Örebro Folkhögskola – där EFK är huvudman tillsammans med Immanuelskyrkan och Filadelfiakyrkan i Örebro – är ett myller av möten, livsöden och relationer. Skolan består av flera delar, bland dem finns:

– Götabro Kursgård och Bibelskola, där många unga får en rejäl grund att bygga sitt kristna liv på och många mitt i livet tar chansen till en paus för andlig fördjupning.

– Folkhögskolan i Vivalla med Allmän kurs och Fritidsledarutbildningen. En plats där många kulturer möts och där vi så gott som dagligen ser liv som återupprättas och nya livsplaner ta form.

– Startpunkt på Holmen där nyanlända och de som inte varit i Sverige så länge erbjuds etableringskurser och svenskundervisning i olika projekt tillsammans med, bland annat Arbetsförmedlingen och Folkbildningsrådet.

Skolans personal får vara med och utrusta den som är redo att gå ut och förändra världen och samtidigt gå med den som av en eller annan anledning behöver en nystart i livet. Det är omväxlande, viktigt och nästan alltid väldigt roligt.

På Örebro Folkhögskola får vi på många vis vara med och vara Jesu händer och fötter på jorden. Vi möter människor från samhällets alla delar, vi påverkar politiker och undervisar blivande pastorer. Skolans del i Örebro är också en viktig mötesplats i Vivalla – en av de områden i staden som ofta omtalas som utsatt och utmanande. Här borde alla komma och besöka oss och se vad mycket glädje och värme det finns på Vivalla Torg!

/Josefine Arenius, kommunikatör Örebro Folkhögskola

Be för:

– Det går fort i Folkhögskolevärlden just nu. Det görs många satsningar på Folkhögskolan som öppnat för många nya möjligheter. Be att vi ska prioritera rätt, fatta kloka beslut, gå i rätt riktning med våra utbildningar och nysatsningar. Det är lätt att bli ivrig, vi vill vara kloka och lyssna in Gud efter vägen.

– Be för våra deltagare och elever i Vivalla och på Startpunkt. Vi skulle kunna berätta många enskilda berättelser om trauman och krossade förhoppningar. Gud vet. Lyft våra deltagare i bön.

– Be för Götabro. Dagligen får vi vara med och rusta unga för ett liv med Jesus. Be för våra lärare och be speciellt för dem av våra elever som funderar över sin kallelse och sin fortsatta väg efter bibelskolan.

Tacka för:

– Tacka för vår fritidsledarutbildning där vi just nu har två välfungerande och väldigt drivna klasser. Framtiden ser ljus ut för våra Fritidsgårdar! Tacka för god gemenskap, för stora hjärtan för utsatta unga och för allt det goda de får vara med om i sin utbildning

– Tack för Vivalla, och för alla de möten vi får vara en del av. Tacka för goda relationer och be för fortsatt goda samarbeten.

– Tacka för all vår personal! Vi är glada över att ha en härlig medarbetargrupp som varje dag vill vara med och göra skillnad.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s