EFKbön vecka 50, 11-17 december

Förföljelsen ökar i Asien

Asien rymmer mer än 60 % av världen befolkning, men dessa utgör också mer än 83 % av världens icke-kristna människor. Det innebär att här är andelen kristna som lägst i hela världen. Trots århundraden av mission så utgör den kristna befolkningen inte mer än 1 % i de flesta av de länder vi arbetar i.

Förtryck och förföljelse har alltid varierat över platser och tider, men idag tycks förföljelsen öka och fler kristna än någonsin upplever diskriminering och svårt socialt tryck. Lagar åtstramas, religiös nationalism ökar och religionsfriheten krymper allt mer även i de länder som utger sig för att vara demokratiska och följa FN:s konvention för mänskliga rättigheter.

Men det är inte bara genom lagar som kristna upplever förtryck – förföljelsen i samhället ökar likaså. Att kristna drabbas av diskriminering, uteslutning ur familjer, tvångsäktenskap eller fysiskt våld är inte ovanligt i de länder EFK arbetar i.

I Asien stödjer vi i EFK underjordiska församlingsrörelser både med ledarträning och genom sociala projekt, men under nästa år kommer vi även att arbeta mer aktivt med frågor kring religionsfrihet och påverkansarbete så att våra syskon får tydligare redskap att hantera sin situation och förhoppningsvis få uppleva större frihet och försoning.

Följ och läs mer om den förföljda kyrkan på Evangeliska Frikyrkans Instagramkonto.

/Linnea Åberg, regionledare för EFKs arbete i Asien

Be för:

  • Våra bröder och systrar som drabbas av den växande hinduistiska nationalismen i Indien. Våldet och diskrimineringen mot den kristna indierna har ökat markant de senaste åren.
  • Den kristna kyrkan i Nepal som under det senaste året har fått vara med om att lagarna har stramats åt. Idag är det förbjudet att påverka någon till kristen tro.
  • De i Sydostasien som många gånger har blivit utestängda från familjer eller byar för att de vill följa Jesus.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s