EFKbön vecka 51, 18-24 december

Mellanöstern: ”Stå kvar”

Ayman* har nära till leende och kan upplevas lite blyg. För ett tag sedan delade vi en måltid av bönor, bröd och Pepsi i ett slitet kontorsrum i en stor stad i Mellanöstern. Ayman är församlingsledare i sin församling och deras samfund är utsatt för en kraftig kampanj av myndigheterna som med bulldozer rivit flera kyrkor i landet och misshandlat och satt flera av ledarna i fängelse då de försvarat sina kyrkor. Ayman hade då vi träffades blivit misshandlad och suttit i fängelse 7 gånger på 3 år. Efter det senaste året med mer intensifierad förföljelse vet jag inte hur många gånger fler han hamnat där. Hemma har Ayman flera små barn. Då jag frågar vad vi kan göra för honom och församlingen får jag till svar -”Bed för oss och var med oss. Stå kvar”.

Vi i EFK vill stå med den förföljda kyrkan på olika sätt. Ett sätt är genom arbete med organisationer som Set My People Free som arbetar för att de lagar som finns i många muslimska länder mot konvertering  ska bort då de är emot grundläggande mänskliga rättigheter. Eller Middle East Concern som arbetar för att stödja förföljda kristna med juridisk och praktisk hjälp. Eller SAT-7 som för många utsatta kristna i Mellanöstern är ett stort stöd då där finns god undervisning och gudstjänster där få eller inga andra alternativ finns. Och ett stort antal av andra av våra samarbetspartner som på plats i stängda länder tar stora risker för evangeliets och våra kristna syskons skull. Be för dem, att Jesus leder deras arbete och tankar och ger dem styrka och beskydd.

/Jonatan*, regionledare för EFKs arbete i Europa/Mellanöstern

*av säkerhetsskäl skriver vi inte ut efternamn.

Be för:

  • Be för vår partner i ett nordafrikanskt land där deras möteslokal, bibelskola och bokhandel har stängdes ner av polisen för en månad sedan. Bed att de ska kunna öppna igen och fortsätta arbetet.
  • Be speciellt för den evangeliska kyrkan i ett annats stort land i regionen som står under en stor press från myndigheterna. Flera kyrkor har rivits och en kristen ledare dödats senaste året.
  • Be för EFKs partner Set my People Free och deras arbete för att förändra lagar som är emot konvertiter.
  • Be för Middle East Concern och deras arbete med att stödja förföljda kristna i mycket utsatta situationer.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s