EFKbön vecka 2, 8-14 januari

Vilken kraft det finns i engagemanget för asylsökande och nyanlända!

Jag har förmånen att få möta många av dem som engagerar sig med asylsökande och nyanlända och höra berättelser om vad som händer i vår rörelse. Jag imponeras gång på gång över vilken kärlek och omsorg som finns hos så många i mötet med de som är nya i Sverige. Jag märker också vilken kraft som finns i mångas engagemang där man går in i enskilda personers omständigheter, som inte alltid är så enkla, och kämpar för att de ska få möjlighet till ett värdigt liv här, för att de ska bli trodda av myndigheter, Migrationsverket osv.

Just nu hör många av sig med frågor om hur man kan hjälpa människor med boende. Det kan handla om att ett asylboende ska läggas ner och man vill hjälpa en person eller familj som börjat etablera sig på en ort att bli kvar, eller att en person/familj får avslag men av olika anledningar inte ser någon möjlighet att återvända. Många vänder sig till kyrkan i detta läge och här behöver vi be om vishet och kreativitet i hur vi möter detta.

En annan utmaning som man ofta ställs inför när man möter människor som kommer oss nära och som samtidigt har stora behov är att själv kunna sätta gränser. Även om behoven vi möter kan vara ändlösa är inte våra krafter och vår tid det, och här behövs vishet för att inte bli utsliten och modlös.

Under januari månad är fokus för EFKs böneblogg och Instagramkonto arbetet med flyktingar, integration och mångfald. Vi vill denna månad visa på hur mycket som sker och hur många som engagerar sig runt om i vår rörelse inom detta område. Det leder både till stor tacksamhet till Gud och till förbön.

/Markus Sand, rådgivare i flykting- och integrationsfrågor inom Evangeliska Frikyrkan

Be och tacka för:

  • Tacka för alla de som är engagerade och ger av sitt hjärta, sin tid och kraft till många människor som är nya i vårt land, och att vi som rörelse får betyda mycket för många.
  • Tacka för alla dem som genom enskilda medlemmar i vår rörelse får möta hopp och gemenskap.
  • Be för dem i din församling/närhet som är engagerade med asylsökande och nyanlända (kanske det gäller dig själv) – att de får förnyad kraft, vishet att sätta goda gränser, fortsatt glädje i mötet med människor och nåd att förmedla hopp.
  • Be för de som finns i vårt kontaktnät som fått eller står inför avslag och återvändande. Be också för de troende som finns i deras närhet. Här behövs mycket hopp och vishet.

Upptäck mer!

Under januari månad skildrar vi arbetet med flyktingar, integration och mångfald på EFKs Instagramkonto och på Öppna kyrkans* Facebook-konto (om du inte har ett eget instagram- eller facebookkonto kan du se inläggen, men inte interagera). I korta videoklipp berättar män och kvinnor i olika åldrar och på olika håll i vårt land om vad de och deras församlingar står i och hur det märks i det som är EFKs gemensamma verksamhet. Denna vecka får du möta några av de som på ett personligt plan engagerat sig med asylsökande och höra om hur det påverkat dem. Först ut är Linalie Newman, som är föreslagen som ny missionsdirektor för EFK tillsammans med Ingemar Forss.

* Öppna kyrkan är namnet på EFKs arbete med flyktingar och integration. Se oppnakyrkan.se och facebook.com/oppnakyrkan.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s