EFKbön vecka 3, 15-21 januari

Alpha i Immanuelskyrkan Malmö.

”Vi vill vara ett bönens hus för alla folk”

De senaste åren har många med flyktingbakgrund funnit ett hem i Immanuelskyrkan i Malmö. Som församling har vi länge haft som uttalat mål att spegla Malmös befolkning och vi har i 20 års tid haft en persisktalande grupp. När flyktingvågen kom 2015 fanns det därför något att bygga på. Det ledde inte till att vi började göra något helt nytt, utan snarare att vi gjorde mer av det vi redan var igång med.

Många har varit intresserade av Jesus och vi har bland annat använt Alpha-filmerna med persisk text för att hjälpa dem förstå vad den kristna tron handlar om. De två senaste åren har vi fått döpa 70 personer där den stora majoriteten har bakgrund i Mellanöstern och jag har sett Gud göra mycket i dessa människors liv.

En kille som gick Alpha förstod plötsligt vad förlåtelse är. Han hade i flera år varit osams med sin bror. Nu kom han för att ge förlåtelse och be om förlåtelse. Han pekade på hur det var Bibeln som gjorde att han kunde göra detta, inget annat.

En annan kille som gick Alpha var papperslös. När han vågade be högt för första gången i sin samtalsgrupp bad han att han skulle få stanna och att han skulle få ordning på sina papper. Efteråt satt vi som ledare och samtalade om kvällen. Då kom han in och ville prata med en av ledarna. Killen var väldigt tagen. Hans advokat hade precis ringt och satt att ”nu är du med i rullarna igen”. Han hade fått bönesvar innan han hunnit lämna kyrkan och han tyckte att nu fick nog Jesus lugna sig lite… Denna kille åker nu en och en halv timme varje söndag för att få vara med på våra gudstjänster.

Vi har sett många komma till tro och vill fortsätta ge människor evangeliet om Jesus. Vi märker samtidigt att de som kommer till oss har stora grundläggande behov av gemenskap, mat, kanske någonstans att bo och hjälp i sina asylprocesser. Att vara pastor har därför inneburit helt nya uppgifter de senaste åren.

Vi vill som församling vara ett bönens hus för alla folk, men inser också att bygga församling med flera kulturer är ett av världens svåraste uppdrag, men vi gör det för att vi vet att det är rätt!

/Kim Brynte, pastor i Immanuelskyrkan i Malmö

Bön och tack

  • Tacka för alla människor som kommit till tro. Det har också gjort något med oss som församling, och väckt något till liv.
  • Tacka för hur Gud i församlingen väcker kärlek mellan folkgrupper som historiskt sett föraktar varandra.
  • Be för en av pastorerna som ska vittna på en rättegång. Det är ett av många asylärenden vi som församling finns med i.
  • Be att vi som församlingar ska bli ledande i integration, och på allvar bli bönens hus för alla folk.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s