EFKbön vecka 6, 5-11 februari

Några av 11-13-åringarna som är ledare i New Lifes barngrupper.

Unga tränas i ledarskap

New Life (Stockholm) är en mångkulturell församling med visionen att göra lärjungar som gör lärjungar, träna ledare som tränar ledare samt plantera församlingar som planterar församlingar. Detta vill vi ska genomsyra allt vi gör – också arbetet bland barn och unga.

Vi barnledare har beslutat att det är dags att börja träna våra barn i ledarskap. Våra 11-13-åringar utmanas nu i ledarskap genom enkel teori och omedelbar praktik i våra barngrupper. De får bära blå t-shirts med texten ”NLL” (New Lifes Lärjungar). Jag (Caroline) blir påmind om hur jag själv som 14-åring fick förtroendet att leda barnkören i min församling och hur det fick mig att växa. Jag utmanas att tro på dessa unga och ge dem plats. Var det kanske så Jesus hade tänkt?

Också i ungdomsgruppen vill vi träna ungdomar i ledarskap. De hjälper till med exempelvis fika, lovsång, undervisning och bön. Jag (Andrea) ledartränar en mindre grupp med fyra fantastiska tonåringar. Det har även hänt att jag har predikat tillsammans med en ungdom på söndag förmiddag. En sak är tydlig: när barn och unga upplever att vi ledare verkligen tror på dem, så kommer deras potential fram ännu mer. Och det är en enorm potential!

/Caroline Widell (barnpastor) & Andrea Keller (ungdomspastor)

Tacksägelse- och böneämnen

  • Tacka Gud för att han ser förbi ålder och också kallar unga människor in i tjänst och ledarskap
  • Be för de 11-13-åringar som just nu ledartränas. Be om vishet, mod och nåd hos de ledare som ska ledarträna dem.
  • Be för ungdomarna som håller på att upptäcka vad Gud har lagt ner i dem. Be att de ska få det utrymme och stöd de behöver under det att de växer.
  • De äldre generationernas erfarenhet och stöd är oerhört viktigt för barn och unga. Be att fler vuxna ska kliva fram och ta plats som mentorer i de ungas liv.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s