EFKbön vecka 7, 12-18 februari

Gränsöverskridande mötesplats

Östermalmskyrkan (Kristianstad) är en mångkulturell församling med en längtan att vara en gränsöverskridande mötesplats. Vi vill möta Jesus, möta varandra och möta behov. Denna längtan vill vi även ska bli synliggjord i arbetet bland barn och unga.

Möta Jesus

Vi vill att barnen ska få möta Jesus och få en fördjupad tro på Honom. Därför vill vi att barnen ska få en egen relation till Jesus. Detta är viktigt inte minst för församlingens tweenies (11-13 år) som går från att vara barn till vuxna. För att hjälpa dessa barn till en fördjupad tro samlas vi några ggr/termin i en hemgrupp och samtalar kring tro och dop.

Möta varandra

Vi tror på en gemenskap där barnen har en självklar plats. En gemenskap där barn och unga angår hela församlingen. Församlingen får vara en stor familj. Därför anordnar vi några ggr/termin storfamiljsfredagar där vi äter tacos tillsammans och har en rolig samling i kyrkan för alla åldrar. Denna termin firar vi även gudstjänster tillsammans 1 gång/månad för alla åldrar.

Möta behov

Samtidigt vill vi finnas till för det omgivande samhället. För att integrera nya familjer som kommit till vårt land har vi startat mötesplats Östermalm – en mötesplats där barn och föräldrar kan träffas och hitta nya vänner.

/ Rikard Holst, pastor

Tacksägelse- och böneämnen

  • Tacka Gud för att vi får ha så många barn och unga i vår församling.
  • Tacka Gud för den längtan som finns hos barnen och ungdomarna att få en djupare relation med Jesus.
  • Be för ork, uthållighet och kraft till alla våra barn- och ungdomsledare. Be för nya galna idéer, kreativitet och glädje in i deras arbete.
  • Be för ungdomarna som slits mellan olika platser och som försöker passa in. Be att de ska finna vila hos Gud och ingen annan.
  • Be för våra barn och inte minst ”tweeniesar” att de ska få genuina och äkta Gudsmöten där de får uppleva Guds oerhörda kärlek till just dem. Att de får inse att tron är på riktigt.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s