EFKbön vecka 8, 19-25 februari

underground råslätt

UNDERGROUND Råslätt får pris från Konungens Jubileumsfond, maj 2016

Prisbelönad verksamhet för ungdomar

Råslätts Församlingsgemenskap, som både tillhör EFK och Svenska Alliansmissionen, finns i förorten Råslätt i södra Jönköping. I 35 år har församlingen varit aktiv i området.

Sedan 11 år tillbaka driver vi Ungdomsprogrammen UNDERGROUND i samverkan med Jönköpings Kommun. Vi driver fritidsgård på helgerna, övningskörning för tjejer som annars inte skulle få körkort, skolsstöd, samtalsstöd, arbetsmarknadssatsningar och mycket mer. Vi jobbar nära med polis, socialtjänst, skolor, bostadsbolag och andra organisationer.

Mest har vi uppmärksammats för att vi når så många tjejer även i öppen fritidsverksamhet: Tjejerna kommer från Mellanöstern, Nordafrika och Balkan och många är från konservativa familjer som litar på oss som församling. Vi har också blivit uppmärksammade för att vi står på barn och ungdomars sida när myndigheter sviker eller till och med kränker.

Den förändring vi har fått vara med om och det stora förtroendet vi har bland de flesta religiösa grupper, har gjort att makthavare och andra besöker oss regelbundet för att lära. Vi har besökts av ministrar, rikspolischefen, många höga politiker och tjänstemän, landshövding, med flera.

Sveriges förorter är just nu kanske en av landets största utmaningar. Som församlingar har vi större möjlighet att nå fram och göra skillnad än kanske någon annan grupp eftersom vi har en grund som skapar respekt.

/Peter Magnusson

Tacksägelse- och böneämnen

  • Be för arbetet med utsatta barn och familjer, be om att vi ska få så förändring socialt, känslomässigt, moraliskt och andligt
  • Tacka Gud för alla barn och ungdomar vi når på olika sätt
  • Be om beskydd när vi utmanar bla organiserad kriminalitet och religiös extremism
  • Tacka Herren för att makthavare och andra från hela landet lyssnar på oss i så hög grad, be för vishet i alla öppningar
  • Be att våra församlingar ska ställa sig i tomrummet som idag finns i Sveriges förorter och göra skillnad socialt, moraliskt och andligt

 

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Gemensam bön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s