EFKbön vecka 10, 5-11 mars

Foto: Maria Brolin

Örebro Missionsskola lever vidare men i ny form!

Örebro Missionsskola är ett kärt namn som väcker starka minnen och påminner om goda erfarenheter för många i vår rörelse. Skolan har varit en central del av rörelsen på många sätt och format människor för tjänst i våra församlingar men också för samhället i bred mening. Det är ingen överdrift att påstå att skolans fokus på teologisk utbildning och reflektion har bidragit till rörelsens långsiktiga utveckling. Men tiden står inte stilla och trohet mot tidigare generationer innebär lika mycket att gå vidare som att bevara – särskilt i en rörelse som vill vara pionjär. Epoken med den gamla missionsskolan är nu till ända men arvet lever vidare. Som rörelse flyttar vi fram våra positioner inom teologisk utbildning genom de fem regionala studiecenter som finns inom Akademi för ledarskap och teologi (ALT) tillsammans med Campus Örebro som blir navet i verksamheten med Örebro teologiska högskola. Det är en spännande framtid vi går till mötes!

  • Tacka för det rika arv som Örebro Missionsskola utgör i vår rörelse och be att det fortsätter bära frukt.
  • Be att den nya organisationen Akademi för ledarskap och teologi får växa och utvecklas så att den betjänar både våra rörelser och samhället i bred mening.

Vi vill nå fler med god teologi!

Det så kallade distansprogrammet vid Örebro teologiska högskola har funnits under många år och är välkänt. Det är fortfarande en vital aktör med så många som ett hundratal studenter registrerade på olika kurser. Vi tar nu nya tag och utvecklar dessa kurser tillsammans med våra samarbetande folkhögskolor. Ambitionen är att fortsätta erbjuda teologiska grundkurser vid Campus Örebro, men också att utveckla nya kurser och göra dem tillgängliga vid våra studiecenter (Umeå, Stockholm, Jönköping, Göteborg och Malmö). Intresset är stort och vi hoppas att denna satsning bidrar till att fler får möjlighet till teologisk fördjupning.

  • Tacka för alla studenter som idag finns inom distansprogrammet.
  • Be att utvecklingen av det gamla distansprogrammet leder till att fler får möjlighet till teologisk fördjupning som betjänar både våra församlingar och samhället.

/Niklas Holmefur, rektor Örebro teologiska högskola – en del av ALT

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s