EFKbön vecka 13, 26 mars-1 april

Hanna Cajdert, student i åk 3 Stockholm, är på gudstjänst i sin utbildningsförsamling Folkkungakyrkan. Hennes mentor Maria Furusand predikar. Foto: Hanna Cajdert.

Vi gör ALT tillsammans – med utbildningsförsamlingar och mentorer!

– Vårt ledar- och pastorsprogram är ju en extremt bra utbildning!, tänkte jag stolt när vi i torsdags eftermiddag på ALTs ”Öppet Hus” presenterade programmets upplägg för intresserade besökare.

Några typiska drag för ”Generation Y”, även kallade ”millenials” (födda ca 1980-2000) är att de har höga förväntningar på sina ledare och efterfrågar en personlig relation till dem, med kontinuerlig feedback och vägledning. Majoriteten av våra studenter tillhör just den här gruppen och vi på Akademi för ledarskap och teologi vill skapa en lärmiljö där de kan på bästa sätt fostras och tränas till andliga ledare i vårt land.

ALTs pastors- och ledarutbildningen bygger därför på fyra ben: föreläsningar, bearbetande processer i grupp på studiecentret, träning i utbildningsförsamlingen och mentorsrelation.

Under utbildningens fyra år fungerar studenten som ledare i en viss församling. Där får han/hon stöttning och vägledning som ledare, för att växa i sitt ledarskap och pröva sina vingar under trygga former.

I mentorsrelationen får studenten ta upp och bearbeta frågor och utmaningar som dyker upp i studierna, livet eller ledarträningen. Det är en fantastisk förmån för studenten att få personlig andlig vägledning, utmaning och handledning på vägen till ett stabilt och sunt ledarskap.

Ca 100 utbildningsförsamlingar och 150 mentorer samverkar med lärare och studieledare på ALT. Som samordnare på ALTs studiecenter i Stockholm ser jag vilken god effekt samverkan mellan akademiska studier och praktik i församlingsmiljö ger i studenternas lärande och växande. Vi tränar lärjungar till Jesus och andliga ledare i Sverige och världen!

/Kristine Arapovic Lindetorp, samordnare på ALTs studiecenter i Stockholm

Tacksägelse- och böneämnen

  • Tacka Gud för alla utbildningsförsamlingar och mentorer som tillsammans med ALT verkar för att studenterna ska tränas och formas till andliga ledare i Sverige och världen.
  • Be för andlig insikt, klarsyn och vishet för mentorerna i vägledning och relation till studenterna.
  • Be att den Helige Ande välsignar och och smörjer varje utbildningsförsamling som växtplats för studenterna.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s