EFKbön vecka 17, 23-29 april

Skyddat boende befriar kvinnor från prostitution

Irini strålar av stolthet och lycka. Det är något som hon vill visa mig. Hon räcker fram skrivhäfte efter skrivhäfte. Efter mycket slit, hårt arbete och tålamod så har Irini till slut nått ett av sina mål: att lära sig att läsa och skriva!

I ett land i Mellanöstern driver vi tillsammans med vår partner ett projekt för flickor och kvinnor som dragits in i prostitution, trafficking eller befinner sig i riskzonen för det. Målsättningen med projektet är att dessa blir befriade och helade fysiskt, andligt, socialt och mentalt samt stärkta att bli en aktiv del av samhället. Målet är även att sprida information om situationen för att på sikt minska problemet och förändra attityder i samhället. Majoriteten av de unga kvinnorna som kommer till det skyddade boendet är analfabeter. Ett delmål för boendet är att alla ska lära sig att läsa och skriva. Tillsammans med varje kvinna gör man en individuell plan, och på schemat finns hantverk, motion, bibelstudier, gruppterapi, m.m.

I början när Irini bodde på boendet så grät hon varje dag. Men nu strålar hon av glädje. Hon säger: ”Jag är mer stabil nu. Jag har vad jag behöver och människor omkring mig som älskar mig”. Hennes mål är att arbeta med något där hon hjälper människor eller som frisör.  Boendet erbjuder kvinnorna yrkesutbildning, bland annat inom frisör och manikyr. (Irini heter i verkligheten något annat.)

/Teresa*, en av EFKs medarbetare i Mellanöstern

*Av säkerhetsskäl skriver vi inte ut efternamn.

Tacka och be för:

  • Vi vill tacka Gud för alla unga kvinnor som helas.
  • Be att fler utsatta flickor/kvinnor ska hitta/höra talas om vårt boende, så att de kan få hjälp.
  • Vi vill be om beskydd för kvinnorna och personalen på boendet.
  • Be om hjälp att hitta bra personal. Detta är vår största utmaning. Den starka skamkulturen gör att det är ytterst få kvinnor som vill (och tillåts av sin familj) att arbeta på ett boende som detta.
  • Be om vishet och hjälp i de förändringar vi står inför. Vår partner har köpt två stycken större lägenheter, så boendet kommer flytta och ge plats för 15-20 kvinnor, det planeras också att öppna en skönhetssalong där kvinnorna kan få arbetsträning och chans till inkomst.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s