EFKbön vecka 21, 21-27 maj

”Vi tog temperaturen på församlingslivet”

Jag som församlingsledare analyserar många saker i vår församling. Gör vi rätt saker? Gör vi de sakerna på rätt sätt? Självklart grundas tankarna i bön och gemenskap, både i församlingsledningen och i hela församlingen. Jag har haft glädjen att tillhöra en växande församling, men det betyder ju inte att vi är vare sig nöjda eller tillfreds med hur vi fungerar som gemenskap. Däremot tacksamma och stolta.

Ett av de verktyg som vi har använt oss av är NFU-undersökningen. NFU betyder Naturlig Församlingsutveckling. Genom undersökningen frågar vi en grupp av de aktiva i församlingen hur de upplever sitt liv med Gud, församlingens verksamhet och ledarskap. Vi gjorde precis vår 7:e undersökning sedan 2002 och kan se mönster och trender i våra resultat. Men varje gång vi får ett resultat infinner sig tre känslor: att våra aningar bekräftas av undersökningen, att vi har gott om utmaningar att ta tag i och en stor tacksamhet att vår gemenskap fortfarande växer trots våra tillkortakommanden. För man blir avslöjad och tagen varje gång.

/Fredrik Albertson, ordförande i församlingsledningen i Ulriksbergskyrkan, Växjö

Tacka och be för:
  • Tacka för allt som Gud gör i din församling och i våra församlingar runt om Sverige.
  • Be för församlingsledningarna i vår rörelse så att de vågar ta temperaturen på sina församlingar, även om det kan smärta när man får resultatet.
  • Be för de församlingar som nu arbetar utifrån en NFU-undersökning. Be om mod att ta ansvar för den förändringsprocess som NFU oundvikligen skapar.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s