EFKbön vecka 23, 4-10 juni

Tillsammans lyfter vi barnen!

”Han där, honom hittade vi en månad gammal, övergiven i en buske. Han är blind och skulle bara bli en belastning och en skam för föräldrarna.”

Detta är en av många berättelser som träffade som slag i solar plexus, när jag fick möjlighet att besöka våra missionärer och vårt arbete i Indien i höstas. Älskade barn…

Det är samma sak överallt i världen. Där det finns fattigdom, förtryck och sociala orättvisor är det barnen som drabbas värst. När maten inte räcker till är det främst barnens växande kroppar som får men för livet. När pengarna inte räcker till skolgång får barnen i stället arbeta på familjens gård – eller, än värre, på någon fabrik. När en dotter blir en ”belastning för familjeekonomin” gifts hon bort och kanske själv blir förälder när hon knappt blivit tonåring. Det är ett effektivt sätt att släcka en flickas framtidsdrömmar och dessutom förstöra hennes kropp. Jag vet att sådant här är fruktansvärt att läsa. Men just därför är det så mycket viktigare att lyfta upp detta och berätta att han kan och håller på att göra något åt det.

I vårt gemensamma internationella arbete inom EFK har vi just nu 25 olika insatser i omkring 30 länder för att lyfta barn ur mer eller mindre hopplösa situationer och ge dem förutsättningar att växa upp till friska, trygga individer som vågar drömma om framtiden. Tillsammans med våra många partners runt om i världen ser vi övergivna barn få tillbaka sina föräldrar – eller nya där det behövs. Vi ser föräldrar som istället för att gifta bort sin unga dotter ger henne både frihet och förutsättningar att välja vem hon ska gifta sig med och vad hon vill göra i livet. Vi ser hur barn i familjer, som tidigare inte hade mat för dagen, nu har både mat och kläder och får gå i skolan och drömmer om att bli läkare, lärare, polis – eller fotbollsproffs. Ni vet, så där som alla barn borde få tänka om livet!

Vi ser varje dag hur det går att göra världen till en bättre plats för barnen och i juni vill vi i EFK kraftsamla vårt engagemang för dem. Vi kan göra skillnad – men vi måste vara många som vill. Tillsammans lyfter vi barn över hela vår värld!

/Mattias Davén, kommunikatör och samordnare för Barnhjälpen

Be för:

  • Kraft, vishet och kreativitet för våra missionärer och partners, som allt som oftast med knappa resurser gör en stor skillnad för barn i sina sammanhang
  • Vår serbiska partner Bread of Life, vars förskola för romska barn, har extra stora ekonomiska utmaningar just nu
  • Vårt projekt för flyktingbarn i Sudan, där det just nu är väldigt svårt att nå fram
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s