EFKbön vecka 24, 11-17 juni

Kyrkan har ett stort ansvar i att göra skillnad för utsatta barn

I region Afrika är ett av fokusområdena som vi arbetar mycket med Barns rättigheter. Både genom det regionala barnrättsprogram som vi har i alla de sex länder vi jobbar i, men också genom de Barnhjälpenprojekt som finns här.

Det finns ett oerhört behov att jobba med dessa frågor, och efter att initialt ha mött en del motstånd hos en del av ledarna i kyrkorna så ser vi nu hur man mer och mer tar detta på allvar och ser att kyrkan har ett enormt ansvar och en stor möjlighet att göra skillnad för utsatta barn.

Det är fantastiskt att få rapporter från våra partnerkyrkor. Till exempel berättar medarbetare i vår partnerkyrka Mpongwe Baptist Assicoation (MBA) i Zambia att de gått till den lokala radiostationen och nu fått en timmes radioprogram per vecka, då de pratar om barns rättigheter och dit människor kan ringa in sina frågor och funderingar. I Moçambique gör våra partnerkyrkor många workshops för föräldrar, församlingsledare och byledningar om barns rättigheter och vikten av att nätverka för en bättre och tryggare uppväxtmiljö för barnen.

/Anneli Dagernäs och Petra Lindsmyr, region Afrika

Var med och be:

Be särskilt för norra delen av Moçambique där det just nu är väldigt oroligt. Många byar har blivit plundrade, hus nerbrunna, människor misshandlade och dödade av islamistiska grupper. Be om beskydd för människorna och särskilt barnen i detta svåra läge. Be för våra partners som finns där, att de kan få vara ljus i mörkret.

Tacka Gud för:

Alla de ledare som kämpar för utsatta barn!

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s