EFKbön vecka 27, 2-8 juli

Församlingsplantering i Asien

Jag har länge trott att Jesus och den kristna tron är världskänd. Ungefär som Coca Cola – alla vet vad det är, även om man inte dricker det. När vi ibland nämner den globala kyrkan har jag tänkt att även om inte alla väljer att tro och följa Jesus måste ju nästan alla människor i alla fall hört om Jesus. Jag vet ju att det finns ”onådda” folk som ännu inte fått möjlighet att höra om Jesus men så värst många kan det väl inte vara. Inte med tanke på all informationsteknik som finns och genom det globala resandet.
Efter ett par år vid missions centret i Chiang Mai och i möten med lokala kyrkor i Asien inser jag att jag har fel. Berättelser och vittnesbörd bekräftas av färsk statistik för 2018 som visar att nästan en tredjedel av världens befolkning inte har hört talas om Jesus och inte heller har en rimlig chans att få göra det under sin livstid. Om det inte sker en förändring i missionen är det c:a 2,1 miljarder människor på vår jord som aldrig kommer få möjlighet att höra evangeliet om Jesus Kristus. Det är många fler människor som är onådda än vad jag någonsin kunde föreställa mig.

I Asien har EFK arbetat med församlingsutveckling och plantering av nya kyrkor sedan 1890-talet. Vi står i en lång tradition av sändande inte bara till Asien utan till flera regioner i världen. En del av de församlingar som våra missionärer var med och startade är idag samfund som själva sänder människor och planterar församlingar. EFK har fortfarande en roll att spela i dessa sammanhang men den har förändrats genom åren. Numera är de lokala församlingarna mycket bättre på att dela evangeliet med sina landsmän än vad EFKs missionärer är. EFK har på flera platser i stället en viktig roll i att möjliggöra ledarträning och teologisk fördjupning för den lokala kyrkan.

Med den här insikten inser jag att EFK behöver göra en nystart för pionjär mission i världen. Vi behöver be missionens Gud att kalla nya människor som kan sändas till onådda folkgrupper. Av världens c:a 350 000 tvärkulturella missionärer arbetar nästan 90 % bland människor som redan har hört evangeliet. Endast 10 % arbetar med onådda folkgrupper. Hela 81% av alla muslimer, hinduer och buddhister har inte någon personlig relation till en kristen. Detta måste förändras!

Var med och be för den här världens skull och de människor som ännu inte ens fått möjlighet att höra glädjebudet om Jesus Kristus.

/Tobias Åberg, region Asien

Be för:

  • Att Gud kallar och utrustar en ny generation pionjärmissionärer från Sverige.
  • Den förföljda kyrkan över världen.
  • De lokala pionjärarbetare som vi stöttar i Indien och Bangladesh.

Tacka för:

  • De nya församlingar som startas varje vecka överallt i Asien.
  • De pionjärarbetare som leder de nya församlingarna.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s