EFKbön vecka 35, 27 augusti-2 september

Bild: Årets fritidsledareelever

”Tillsammansskap” är grejen på Örebro Folkhögskola

Den här måndagen drar allmän kurs igång på Örebro Folkhögskola i Vivalla och lokalerna sjuder av förväntan, nervositet och nyfikenhet. En del av våra deltagare kommer tillbaka för tredje året medan andra sätter sin fot i våra lokaler för första gången.
Vivalla är en smältdegel av kulturer, traditioner och berättelser och vi är oerhört tacksamma att få finnas mitt i det. Förutom vår Allmänna kurs drar vår tvååriga Fritidsledarutbildning snart igång och löpande under året har vi vår verksamhet Startpunkt där nyanlända och de som är på väg in på arbetsmarknaden får träning i svenska och möjlighet att lära känna sitt nya hemland och dess traditioner. Det mesta av den verksamheten har vi i lokaler några minuters bilresa från lokalerna i Vivalla.
Att driva folkhögskola är roligt på så många vis. Vi får möjlighet att möta människor där de befinner sig i sin vardag och utan de krav på godkända arbeten som universitetet för med sig kan vi stötta, uppmuntra och hjälpa våra deltagare att nå mål de såg som omöjliga. Vi är så tacksamma för varje gång vi har fått vara en positiv del av någon annan livsresa.
Till höstupptakten har vi ett stort antal nyanställda då vår verksamhet växer och vi gläds och brottas om vartannat. Vi är så glada för det vår skola får betyda och samtidigt brottas vi med att hinna få ihop allt så alla nya hittar in i sina roller och vi kan ge bästa möjliga utbildning till våra deltagare. ”Tillsammansskap är grejen” påminner vår rektor Marie Holm oss ofta om och vi upplever verkligen att vi på Örebro Folkhögskola har förmånen att få stå mitt i ett väldigt viktigt arbete tillsammans.
/Josefine Arenius, kommunikatör Örebro Folkhögskola

Tacka och be för:

  • Tacka för möjligheten för Örebro Folkhögskola att få finnas mitt i Vivalla Centrum. Be om att vi ska få ännu mer möjligheter att bli en positiv del av stadsdelen och att ännu fler förtroenden ska byggas.
  • Tacka för alla nya medarbetare som har kommit till skolan den här hösten. Be Gud att bevara dem, att ge både dem och de som varit på skolan ett tag än mer mod att finnas i sitt uppdrag som lärare i en viktig period av människors liv.
  • Som utbildning för människor som nyligen kommit till vårt land har vi många deltagare med trauman bakom sig och en osäker framtid. Be att vi ska få vara en trygg plats för dem och be för deras processer med asyl och uppehållstillstånd. Be om vishet för vår personals del när det kommer till att vara kloka bollplank och stöttepersoner.
Annonser

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “EFKbön vecka 35, 27 augusti-2 september

  1. Noomie Hallberg

    Och igår mötte vi ett härligt gäng asylsökande som vill lära sig mera svenska. Några av dem var med i våras och nu kommer de tillbaka. De är så motiverade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s