EFKbön vecka 36, 3-9 september

Förebyggande arbete mot klimatförändringar

Kanske har du som jag funderat lite extra i sommar över hur det står till med vårt klimat? I fattiga länder där vi i EFK arbetar sker svåra naturkatastrofer utan att länderna själva bidraget så mycket till detta. Det är hjärtskärande att höra om hus som har spolats bort, fattiga bönder som har fått se sina risfält försvinna under vatten och människor och djur som drunknat. 

I Asien jobbar vi med klimatprojekt i Kambodja, Nepal, Mongoliet, Bangladesh och Afghanistan. Det bästa vi kan göra för att minska effekterna av naturkatastrofer är att arbeta förebyggande. Vi utbildar och ökar medvetenheten om behovet av skog. Att skydda skogarna och plantera träd spelar en viktig roll för klimatet eftersom de tar upp koldioxid. Träd binder dessutom jorden och förhindrar jordskred. Våra projekt ger människor i Asien ökad kunskap om hur jordbruk och livsstil kan motverka klimatförändringar, så att de kan anpassa sig till de förändringar som redan skett. Vi jobbar också med att få fram rent vatten till fattiga byar och utveckla grödor som tål ett tuffare klimat.

Tacka och be för:

  • Tacka Gud för våra fantastiska samarbetspartners som brinner för att förbättra livssituationen för fattiga, utsatta människor i Asien.
  • Den 25–28 september arrangerar missionscentret i Chiang Mai en konferens inom Hållbar Försörjning med betoning på miljö och klimatfrågor. Vi har bjudit in nyckelpersoner från 9 olika partnerorganisationer från 8 olika länder.  Bed för en fin konferens där vi kan lära av varandra och utveckla vårt klimat och miljöarbete i Asien. 
  • Bed för fler globala samarbeten kring klimatmiljöfrågorna så att vi kan minska koldioxidutsläppet till noll före 2050. Det är fullt möjligt om vi hjälps åt.

Joh 3:16 Så älskade Gud världen (människor, djur, natur) att han gav den sin ende son, ……

/Lasse Nilsson, programmet för Hållbar försörjning i EFK Asien

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s