EFKbön vecka 37, 10-16 september

Att ge hopp för framtiden

EFKs partnerorganisation i Libanon, LSESD, har en bred, långvarig social verksamhet bland landets fattiga och utsatta. I samband med Syriska inbördeskriget och den resulterande flyktingvågen, har det flytt omkring 1,5 miljon människor till Libanon. LSESDs verksamhet har expanderat för att möta Syriernas behov av mat, bostad, uppehälle och framför allt hopp. Detta genom lokala församlingar som finns på plats.

Många av dessa familjer har bosatt sig i Bekaadalen i enkla tält eller trånga lägenheter. De har lämnat allt och är ofta i skuld till människosmugglare som fraktat dem över gränsen. Kvinnorna i dessa familjer har ofta haft begränsad tillgång till utbildning och möjlighet att arbeta. Vilket innebär att de ofta är ekonomiskt beroende av sina män, varav många har dött eller skadats i kriget. Många lever i rädsla pga. trauman de genomlevt, i sorg över familjemedlemmar som ryckts ifrån dem och utan hopp för varken deras eller deras barns framtid.

Genom lokala kyrkor erbjuder LSESDs biståndsgren MERATH praktiska kurser i att t.ex. lära sig sy eller att bli frisör för att ge kvinnorna en inkomstkälla för deras familjer. Det finns många vittnesbörd om vad det har fått betyda för dessa kvinnor att bli befriade från skuld och se möjligheten att ge sina barn en framtid.

Tacka och be för:

  • Tacka för alla de kvinnor vars liv blir förvandlade genom dessa utbildningar.
  • Be för den politiska situationen där det finns ett ökat tryck på att få flyktingarna att återvända till Syrien. Be att människors säkerhet och trygghet ska sättas först. Och be för de familjer som funderar på att flytta tillbaka till Syrien och försöka återbygga sina liv där.
  • Be att församlingarna i Libanon och Syrien ska vara ett ljus som lyser och erbjuder hopp och försoning i denna mörka tid.

Robin Minshull, volontär.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s