EFKbön vecka 38, 17-23 september

Bild: Byakabefolkningen i RCA

Att få nya förutsättningar i livet!

När man besöker Afrika och möter alla dessa vackra folkslag och kulturer inser man att många har det gemensamt att de kämpar med basala behov som att ha mat på bordet varje dag, tillgång till rent vatten, försörjning, möjlighet att gå i skolan eller sjukvård. Att se glädjen i en människas ansikte vars by fått tillgång till rent vatten, en man som fått sitt infekterade sår läkt genom enkla sjukvårdsinsatser eller ett barn som sitter i en skolbänk och lär sig forma sina första bokstäver känns verkligen meningsfullt. EFK är med och stöder projekt för att skapa långsiktigt hållbara insatser som gör skillnad i människors liv. Låt mig ge tre exempel på vårt mångfacetterade arbete med Hållbar försörjning i Region Afrika.
I Zambia stöder vi Mpongwe Mission Hospital där det varje år passerar ca 50 000 patienter, varav många är sjuka i hiv/aids, malaria och tuberkulos. Sjukhuset arbetar förebyggande genom utbildning i bland annat näringslära, barns utveckling, hiv-prevention och hygien.
I Centralafrikanska Republiken stöder vi Bayaka-folket som är ett minoritetsfolk. Man arbetar bland annat genom program för jordbruk, hälsa, självförsörjning och grundskoleutbildning för barnen. Sammantaget blir detta viktiga redskap för deras fortsatta utveckling och självkänsla.
I Swaziland är vi med i ett vattenprojekt som började som en akut respons på många års torka i landet genom att borra brunnar. I projektet satsas det också på utbildning i Vatten, Sanitet och Hygien och hur man som samhälle vårdar och sköter sin vattenresurs.

Detta är en liten bild av vad våra partnerkyrkor jobbar med för att sprida hopp och framtidstro i en del av världen med stora behov av utveckling och förändring.

/Mattias Lindsmyr, Programmet för Hållbar försörjning, Region Afrika

Tacka och be för:

  • Tacka Gud för våra partnerkyrkor som älskar människor och ger av sina resurser, sin tid och sitt engagemang för att visa att utveckling och förändring av utsatta människors livssituation är möjlig.
  • Vi ber för arbetet att förbättra livsvillkoren för minoritetsfolket Bayakas i byarna Yondo, Kanza och Lindjombo i sydvästliga delen av RCA, främst genom grundskoleutbildning för barnen. Målet med arbetet är att Bayakafolket skall bli självförsörjande och inte längre utnyttjas av den omgivande befolkningen.
  • Vi ber för våra partnerkyrkor och deras viktiga arbete inom Hållbar försörjning i Zambia, Moçambique, Tanzania, Sydafrika, RCA och Swaziland. Be speciellt för driften av sjukhusen i Zambia, Tanzania och RCA.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s