EFKbön vecka 39, 24-30 september

Hållbar inre utveckling

”Utveckling sitter emellan öronen”, sa direktorn för samfundets NGO en gång. Jag tror hon menade att även om man arbetar med människor i det lokala samhället på praktiska sätt så måste det i längden även till en inre utveckling i de personer som deltar för att en hållbar försörjning och ett hållbart liv ska bli mer möjligt. Allt hör ju ihop, praktiska färdigheter, möjligheter i samhället, nätverk och kontakter, familjesituation, självkänsla, världsbild och tro och allt det andra som gör oss till människor.

I vårt arbete här i Paraguay vill jag ge två exempel på hur vi arbetar med den inre sidan av hållbar försörjning. Det första är det sociala projektet för yngre tonårsflickor, som är en mycket utsatt grupp här. Förutom teman som matlagning, hårvård och andra praktiska färdigheter arbetar man med självkänsla och självbild, kunskaper om rättigheter, gruppövningar och ger mycket kärlek och bekräftelse. Allt för att dessa flickor ska kunna trotsa ganska låga odds och kunna skapa sig ett liv de själva väljer.

Det andra är hur vi arbetar med lärjungaskap i församlingen. I en kultur där den egna reflektionen inte uppmuntras eller utvecklas lägger vi mycket tid just på det. Vad säger Gud till dig genom detta? Vad betyder det för dig i ditt liv? Vilka beslut kan du ta för att samarbeta med vad Jesus vill göra med dig? Frågor som styrker den inre människan och hjälper att praktisera den behärskning av sig själv som 2 Timotheosbrevet 1:7  talar om. (2 Tim 1:7 ”Ty Gud har inte gett oss modlöshetens ande utan kraftens, kärlekens och självbesinningens.”)

Allt gott i Honom som ger oss seger,

Roger Korsgren, Encarnación, Paraguay

Tacka och be för:

  • De tonårsflickor som deltar i projektet, för deras ofta svåra livssituationer och för deras familjer.
  • Att fler människor får uppleva en inre stabilitet och förvandling genom livet i Jesus Kristus som får en konkret påverkan i deras dagliga liv
  • För den nya regeringen och presidenten och för kampen mot korruptionen som är en av de största bromsklossarna för en hållbar utveckling här.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s