EFKbön vecka 43, 22-29 oktober

Barns rättigheter är viktigt för landets framtid

 

I Region Latinamerika finns det ett starkt fokus på ”Barns rättigheter”. Det finns många barn som lever i riskområden och som inte får sina rättigheter tillgodosedda.  Att förbättra livssituationen för barnen i ett land är viktigt för landets framtid. I Brasilien samarbetar EFK med partnern FEPAS som är samfundets CIBI sociala organisation. Arbetet sker på olika nivåer dels genom direkta insatser för barn, genom fritidshem som hjälper barnet med läxstöd, måltider och ger en säker plats långt ifrån droger och våld. Den typen av insatser är bra men det räcker inte om man vill se en förändring på lång sikt. För att göra detta har FEPAS tagit fram ett material som man kan använda för utbildning av familjerna gällande barns rättigheter. Genom det får man kunskapen som behövs för att kunna påverka och kräva sina rättigheter gentemot samhället och skolan. Ett stort problem i landet är korruptionen som tar pengar från barnens sjukvård och skola. Resultatet blir en dålig kvalitet på de tjänster som erbjuds barnen i en stad. För att motverka detta utmanar FEPAS lokala församlingar att bekämpa korruptionen och på så sätt kunna komma åt de strukturella problemen som gör att barns bästa inte ses som prioritet.

/Anna-Maria Jonsson regionledare (EFK) och Tania Wutzki projektsamordnare (FEPAS)


Tacka och be för:

  • Be för fler vuxna som finns närvarande och skyddar barn som befinner sig i en utsatt situation.
  • Be för att fler församlingar involverar sig i arbetet för barns rättigheter, dels genom medvetandegörande men också för att påverka strukturella problem i samhället.
  • Be om beskydd för de i församlingarna som arbetar för att bekämpa korruptionen. Det de gör är obekvämt och kan leda till att deras liv är i fara.
  • Be för de samhällen där vår samarbetspartner bedriver projekt som är mycket utsatta för våld och gängkrig.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s