EFKbon vecka 45: Fyra glimtar från Internationella programmet

Denna vecka får vi en glimt från fyra olika sammanhang som arbetar med det vi på EFK kallar Internationella programmet och med fokusområdet Församlingsbyggande (Läs mer om detta HÄR). Vi startar veckan med att fortsätta be tillsammans med Hanne Carlsson i Serbien och fortsätter sedan med Anna-Maria i Spanien, Tobias i Asien och Mattias i Afrika.

Herre låt ditt rike komma!


Hanne Carlsson, EUMENA (mån 5/11)

Fattigdom och utanförskap går ofta i arv och det är svårt att bryta denna kedja. EFKs partner i Serbien, Bread of Life, har i snart 15 år arbetat med att hjälpa människor från den romska minoriteten till bättre förutsättningar. Bread of Lifes projekt visar att det går att förändra fattigdomens förbannelse genom stöd till utbildning, men det krävs organisationer och människor med stora hjärtan och stort tålamod.

Tacka och be för:

 • Be för ungdomarna, om möjlighet till fortsatt utbildning och arbete så att de kan skapa bra förutsättningar till försörjning inom landets gränser.
 • Be för lärarna, att de ska fortsätta att känna glädje och engagemang i sitt arbete med de romska barnen och ungdomarna.
 • Be för barnen i förskola och läxläsningsstöd, att de vill fortsätta komma, ser glädjen i att lära sig och får tilltro till sin förmåga.
 • Be för Bread of Life, att de ska hitta fler samarbetspartners som vill fortsätta stödja deras arbete med att bryta konsekvenserna av fattigdom och utanförskap.

Anna-Maria Mehmedovic, Spanien Iberiska (tis-ons 6-7/11)

Här är ett glatt gäng som tillsammans går M4, en kurs i församlingsplantering, i en av Valencias förorter. Eftersom vi bor ca tre timmar med bil från Madrid har vi kunnat åka och vara med på M4 kurs. Genom den kursen får vi hjälp att formulera en tydlig vision, stärka gruppens identitet och lägga upp en plan för vad som ska prioriteras under det närmaste halvåret.

Tacka och be för:

 • Tacka för möjligheten för ledarna att gå M4
 • Be för församlingens ledare
 • Be att församlingen får glädjen att föra fler till frälsning
 • Be för fler kontextuella församlingsplanteringar i Spanien

Tobias Åberg, Asien (tors-fre 8-9/11)

Församlingsplantering trots ökat motstånd
Just nu förbereder jag en resa till Bangladesh där jag ska möta församlingsrörelsen Faith Bible Church (FBC). EFK har varit med och stöttat deras arbete från starten 1998. FBC arbetar med församlingsplantering främst bland muslimer genom lokala pionjärarbetare. Efter ett års studier på bibelskola flyttar han eller hon till det område man ska arbeta. FBC är noga med relationer och förtroende, vilket ofta tar lång tid, och ibland kan det dröja flera månader innan man kan börja berätta evangeliet för människor. När det så småningom finns en stabil gemenskap av troende och ett lokalt ledarskap flyttar pionjären vidare till nästa plats. Detta sker oftast efter ett par år. Rörelsen växer och man döper omkring 300 – 400 människor varje år. Det finns en stor hängivenhet att fortsätta arbetet trots ökad förföljelse och diskriminering för kristna och andra minoriteter i Bangladesh.

Tacka och be för:

 • Tacka för det nya ledarskapet som tagit över efter grundaren rev. Swapon Bose.
 • Tacka för glädjen i att evangeliet vinner mark och att Guds rike på olika sätt blir synligt i Bangladesh.
 • Be för det nya ledarskapet med mr. Salim Haidar i spetsen. Be om vishet att utveckla och forma rörelsen efter dagens behov och utmaningar.
 • Be för beskydd för pionjärarbetarna som ofta står i utsatta situationer
 • Be för mina förberedelser och resan dit och hem.

Mattias Lindsmyr, Afrika (lör-sön 10-11/11)

Framtidens ledare!
Nyligen anordnade vi en workshop Holiness Union Church Swazilands ungdomskommitté på Missionscentret i Nelspruit, Sydafrika. Vi varvade undervisning och samtal med praktiska teambuilding-aktiviteter och reflektionerna efteråt var mycket positiva från deltagarna.
– ”Jag känner mig så motiverad efter den här träningen och jag har lärt mig att teamarbete handlar om att lita på varandra, dela ansvar med varandra och att utvecklas tillsammans.”
Vi kommer fortsätta att utmana och uppmuntra den unga generationen ledare i Swaziland då detta är efterfrågat från HUC.

Tacka och be för:

 • Tacka Gud för HUC Swaziland och det stora antal ungdomar och barn de når genom arbetet i sina lokala församlingar.
 • Vi ber att nya ledare skall växa fram som vill vara med och leda HUC i framtiden och att Gud ska kalla unga ledare att bli pastorer då detta är ett stort behov.
 • Vi ber om vishet och ledning i arbetet för ungdomskommittén och att de skall bli ett starkt team som fortsätter att göra stor skillnad i HUC som församlingsrörelse.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s