EFKbön vecka 48, 26 november-2 december 2018

Ekumenisk bön inför Alpha på Waynes Coffees trånga personalrum i Östersund.

”Vi måste börja gå ut för att Guds kärlek ska nå ut

Mitt namn är Christian Lennartsson och jag är 41 år ung! Jag har 6 underbara barn med en och samma vackra fru. Herren räddade mig när jag var 20 bast, både ifrån alkohol, kriminalitet och en massa annan skit. Just det! Höll på att glömma evig förtappelse också J. Skämt åsido har han sen dess lagt ned en djup eld i mitt inre att nå ut till det hundrade fåret och inte somna av tristess genom att bara räkna fåren som redan hittat hem, om och om igen… Herren vann mig på bortaplan och jag trivs fortfarande bäst på bortaplan. Ibland undrar jag om inte Gud gör det också.

För tre år sedan kallade Gud oss bort från trygg, småländsk frikyrka till… Jämtland! Sveriges, i särklass, vackraste landskap och folk. Men även om kallelsen hit var stark (drömde om en man jag aldrig träffat som sen visade sig finnas på riktigt mm) så har inte livet här varit lätt. Just nu står vi i ett sammanhang med några andra kristna syskon i staden som delar samma längtan och vision! Vi är ett ekumeniskt missionellt initiativ som prioriterar att inte börja med att räkna får nummer 1-99 utan börja med får nummer ”hundra” – börja med att nå de som ingen når! Man kallar oss för nyplantering men jag tror egentligen inte att det kan bli en ”ny församling” i en stad. Jag tror att församlingen är de kristna inom stadsgränsen men att församlingen behöver utmanas radikalt i sin självbild och börja göra det Gud säger: lärjungar, det vill säga växa!

Vår modiga, lilla gemenskap på 20-30 personer vill låta våra liv bli vår enda verksamhet och ge oss själva som kyrka till de som inte har en. Vi vill göra det så pionjärt och lydigt som möjligt! Vi vill vara kyrkan som sätter sin fot bland de som aldrig skulle sätta sin fot i kyrkan. Vi har ett stort förtroende bland de andra kyrkorna i stan samt hos alla elit-idrottsklubbar i stan. Vi har tidigare haft ekumeniskt Alpha på Waynes Coffee med 50 deltagare och står nu inför nästa Alpha-start på Östersundshem superpimpade nätverkslokal ”Verket”.

Men en sak är säker, vi (EFK som rörelse) måste sluta nöja oss med det möjliga och börja räkna med det omöjliga! Ingen trodde att Östersunds fotbollsklubb (ÖFK) skulle nå ut till Europa, men de satte ribban mycket högre än sig själva och sin comfortzone och det slutade med att de slog Arsenal med 2-1 på Emirates!

Låt oss sluta bete oss som BK Häcken och bara nöja oss med en 6:e placering varje år och bittert undra varför ingen kommer till Rambergsvallen? Vi måste sikta bortom oss själva, vi måste börja gå ut för att Guds kärlek ska nå ut!

Men vojne, vojne, vojne, vad vi behöver be då vänner…

/Christian Lennartsson, som är engagerad i en församlingsplantering i Östersund som består av människor från Betelförsamlingen i Östersund och EFS-föreningen i staden. Jobbade tidigare som pastor i Betel Östersund.

Så vill ni stå med oss i dessa konkreta böneämnen?

  • Fortsatt förtroende & enhet bland kyrkorna i stan.
  • Att Gud sänder ledare, visionsbärare, som kan hänge sig långsiktigt.
  • Fördjupade goda relationer in i olika maktcentrum (specifikt näringsliv, idrottsklubbar och kommunledning bl.a)
  • Gärna en gratis bra lokal.
  • Väckelse bland barnen samt en utgjutelse av Andens kreativitet i lärjungaskap & ledarskap bland barnen.

Tacksägelseämnen:

  • Att Gud kommer stå kvar vid sina profetior om att väckelse är på väg till Östersund.
  • Ekonomin för mig och min familj, då jag är arbetslös från och med 1 januari.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s