EFKbön v 49, 3-9 december 2018

”Låt oss vara generösa med förböner för våra förföljda syskon i advent”

Jag som skriver den här veckan heter Hans Lindstrand och arbetar som insamlingsansvarig i Evangeliska Frikyrkan. Under snart 30 år har jag varit involverad i missionsarbete på olika sätt.

Blir vi särskilt generösa när julen närmar sig? Det tror jag faktiskt. När vi som bäst förbereder advent och julen finns också ett stråk av godhet hos många människor. Vi vill helt enkelt dela med oss till människor som vi ser lider eller har särskilda behov.

En sak som har engagerat mig sen jag var liten grabb är frågan om förföljelse. Det kan bero på mina föräldrars engagemang och förböner för förföljda kristna bakom Järnridån. Men jag har också haft förmånen att arbeta väldigt konkret med förföljda kyrkor och fått lära mig mycket av människor jag mött i de sammanhangen. Jag har sett vilken uthållighet, uppfinningsrikedom och förtröstan som förföljda kristna kan präglas av men också hur viktig församlingen är för att man ska överleva som troende. Jag har också mött kristna vars familjer har vänt dem ryggen. Det är en krass verklighet för många som valt att tro på Jesus Kristus.

Vi i EFK har i mer än 100 år arbetat i länder och sammanhang med förföljelse. Vi gör det fortfarande och i vissa av de länder där vi är engagerade skruvas det åt och går mot svårare tider. I vissa länder sker en snabbare försämring.

Vi fascineras ofta av Kina. Utvecklingen har gått blixtsnabbt men när det gäller mänskliga rättigheter som religionsfrihet, yttrandefrihet och andra friheter går det snabbt bakåt. Församlingstillväxten har varit betydande under flera decennier. Men nu är det betydligt tuffare tider.

I Indien blir förhållandena snabbt sämre och det rapporteras om övergrepp med våldsinslag mot kristna i vissa regioner. EFKs samarbetspartner ASSI har fått känna på svårare tider. Pionjärarbetare har till exempel anhållits och fått sitta arresterade. I Indien garanteras man religionsfrihet enligt konstitutionen men verkligheten visar att man favoriserar hinduiska rörelser.

Det finns exempel på andra länder med restriktioner i vårt Asienarbete. När vi nu gått in advent, så låt oss be för dem i Asien som drabbas av förföljelse. Jag tänker särskilt på alla de samarbetspartners vi i EFK har men också vår egen utsända personal.

Låt oss vara väldigt generösa med våra förböner för dem i advent!

/Hans Lindstrand, insamlingsansvarig i Evangeliska Frikyrkan

Böne- och tacksägelseämnen

  • Bed för våra samarbetspartners i Asien som utsätts för förföljelse.
  • Bed för EFKs utsända personal i regionen – att de på bästa sätt kan ge stöd åt de samarbetspartners som upplever svåra restriktioner.
  • Bed särskilt för Kina och Indien – att evangeliet ska få bryta fram.
  • Bed för julkampanjen som är riktad speciellt till förföljda kristna.
  • Tacka för församlingstillväxt i de svåraste länderna i Asien.
  • Tacka särskilt för det föredöme som den förföljda kyrkan är för oss i Väst.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s