EFKbön v 51, 17-23 december 2018

Barn till salu!

Smaka på den rubriken ett tag. Är den inte fel? Jo, tveklöst. Lägger viss sordin på julstämningen gör den nog också. Men den är dessvärre också sann. Det som är världens kanske vidrigaste industri är också en av världens största och snabbast växande illegala marknader: människohandeln. Detta är det slaveri som vi kanske trodde var avskaffat sedan 100 år eller så. Tyvärr är det inte så. I dag beräknas 15 miljoner barn vara offer inom sexindustrin eller andra former av tvångsarbete.

Men även om du känner att denna text just nu kanske lägger sig som en sten i den sköna sko vi kallar julefrid, så är steget faktiskt inte särskilt långt till julens verkliga budskap. ”Det folk som vandrar i mörker ska se ett stort ljus…” (Jes 9:2)

I den mörkaste natt skedde det omöjliga: att ljuset kom till världen genom att Gud föddes som människa. ”Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det”, säger Johannesevangeliet 1:5. Jesus själv är världens ljus. Men om oss, sin församling, säger samme Jesus: ”Ni är världens ljus”. Betyder det inte då att vi är kallade att lysa i mörkret – och att mörkret inte kommer att besegra oss?

Vi i EFK arbetar, tillsammans med flera fantastiska partners, idogt för att stoppa människohandeln i såväl Sydostasien som Mellanöstern. En del av arbetet handlar om att befria människor ur människohandelns mörker och ge dem en ny chans i livet. Det är fantastiskt varje gång det sker. Men framför allt arbetar vi förebyggande – för de bästa insatserna är ju förstås de som gör att människor aldrig ens behöver hamna i en sådan situation över huvud taget. Tänk att vi som missionsrörelse får vara med och sprida ljus i världen på detta sätt!

Barnhjälpen, vars månadsgivare i över 40 år skänkt pengar till EFKs arbete för utsatta barn, har nu i december en kampanj där vi uppmanar till bön och extra julgåvor till just insatser mot människohandel med barn och unga. Alla ni, vare sig ni är månadsgivare till via Barnhjälpen eller ej, som känner engagemang för detta är förstås väldigt välkomna att vara med i detta arbete.

Du som vill ge en gåva kan besöka www.efk.se/barnhjalpensjulgava för information. Men lika viktigt är dina förböner. Nedan finns några saker att be och tacka för.

Med önskan om en riktigt god jul!

/Mattias Davén, Insamlingskommunikatör inom EFK

Tacka för:

  • Tacka för våra partners som brinner för att skapa en bättre framtid för barnen de möter och som enträget och uthålligt arbetar med så komplexa frågor som människohandel av unga kvinnor.
  • Tacka för gott samarbete organisationer emellan! Nätverken mot människohandel blir allt starkare!

Be för:

  • Beskydd och ledning för våra utsända missionärer och de partners som arbetar mot människohandel
  • Lokala myndigheter – be att de ska få ett hjärta för barnen i deras samhällen!
  • Vuxna som finns runtomkring barnen – be att de ska vara goda förebilder, och kunna ta hand om barnen på ett bra sätt
  • Be om förändrade attityder, i familjer och i samhället.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s