EFKbön vecka 3, 14-20 januari 2019

Studenter på ALTs studiecenter i Jönköping.

Utrusta människor för Guds rikes och den här världens skull

Den här veckan, och följande två, har vi på Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) glädjen att få dela några tankar och böneämnen med er. Nu är vi mitt i ett läsår och ser fram emot en spännande vårtermin. Våren är speciell på det viset att jag som studiecentersamordnare ofta hamnar i samtal med de som går fjärde och sista året på pastors- och ledarprogrammet om väldigt konkreta saker kring deras kommande tjänster. Det är fantastiskt att få se och uppmuntra dem som snart är ute i olika församlingar i tjänst. Samtidigt finns det något vemodigt i det där, att sända iväg dem från vår studiegemenskap. Jag slås särskilt på våren av en otrolig tacksamhet över att få vara med och utrusta människor för Guds rikes och den här världens skull.

Pastors- och ledarprogrammets ettor åker alltid på retreat under våren där de får prova på att vara i tystnad ca ett dygn. Det brukar vara förenat med viss bävan för somliga och för de flesta följt av längtan efter mer. Jag tror att vi alla behöver stanna upp ibland och lyssna in vad Gud vill säga in i våra liv. ALT vill vara en plats där människor får stanna upp och lyssna till Guds röst. En plats där en får se sin plats i det Gud gör i vår tid. Jag är häpen och vansinnigt glad att få vara en del av detta inför en ny termin!

/Lina Skoghäll, samordnare för ALTs studiecenter i Jönköping

Tacka för:

  • En ny termin att utrusta människor för Guds rikes och den här världens skull

Be för:

  • Studenterna på pastors- och ledarprogrammet
  • De städer där våra studiecenter finns (Umeå, Stockholm, Örebro, Göteborg, Jönköping och Malmö) och alla studiecentersamordnare
  • Våra mentorer och utbildningsförsamlingar
  • De fjärdeklassare som är på väg ut i tjänst
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s