EFKbön vecka 4, 21-27 januari 2019

Studenter på ALT i Örebro.

Nu intensifieras rekryteringen inför läsåret 2019/2020

Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) är nu inne på sitt andra läsår och det är med stor tacksamhet vi jobbar vidare med att utbilda och träna framtidens ledare för kyrka och samhälle. Det är vår övertygelse att kyrkans ledare behöver vara väl rustade för att leda både i våra församlingar och i närkontakt med det omgivande samhället. Våra utbildningar riktar sig därmed både till dem som har siktet inställt på församlingsledarskap och till dem som förbereder sig för uppgifter inom alla de kyrkliga verksamheter och organisationer som direkt betjänar samhället eller till dem som söker en gedigen teologisk grund för att verka inom andra yrkesområden. Det är med stort engagemang och mycket glädje i uppgifterna vi utbildar för hela denna bredd av tjänster och uppdrag.

Nu börjar en period av rekrytering inför nästa läsår. Det handlar om att nå ut med tydlig information om vilka vi är och vad vi utbildar för. Men det handlar också om att nå fram till alla dem vars liv och inriktning kommer att fördjupas och ta form genom någon av våra utbildningar. Vi tror nämligen att fler borde läsa teologi i någon form, att fler behöver utrustas och tränas i den här riktningen för att tjäna i kyrka och samhälle. Och det är just till dessa personer vi vill nå fram och väcka längtan och intresse för teologiska studier.

/Niklas Holmefur, rektor på Örebro teologiska högskola – en del av ALT

Tacka för:

  • Alla de studenter som just nu studerar på någon av ALTs utbildningar.

Be för:

  • Rekryteringsprocessen av nya studenter för läsåret 2019/2020.
  • Att ALT fortsätter att vara en viktig plats för utbildning som betjänar både församlingar och samhället i bred mening.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s