EFKbön vecka 6, 4-10 februari 2019

Varva för världen-loppet på Torpkonferensen.

Insamling till vårt gemensamma missionsarbete – långt mer än teknik

Jag som skriver den här veckan heter Hans Lindstrand och arbetar som insamlingsansvarig i Evangeliska Frikyrkan. Under snart 30 år har jag varit involverad i missionsarbete.

Insamling – kan det vara ett ämne för förbön? Är det inte bara när ekonomin krisar och insamlingen går sämre som insikten om förbön vaknar?

Först och främst vill jag utifrån insamlingsresultatet 2018 rikta en särskild tacksägelse till Gud. Det blev ett rejält fall framåt och det är många församlingar och enskilda givare som visar sitt engagemang och förtroende för det gemensamma missionsarbetet.

Insamling är långt mer än teknik, annonser, Facebook- och Instagram-inlägg och mycket annat. Det handlar om ett personligt engagemang som tar sig uttryck i att församlingar och enskilda givare känner delaktighet, utmaning och förtroende för vårt gemensamma missionsarbete.

Jag ser det som en stor förmån att få arbeta med insamling. Det medför en mängd roliga och givande kontakter med lokala församlingar, second hand-butiker och enskilda personer. Gång på gång konstaterar jag att det är många som är med och bär arbetet, såväl i förbön som ekonomiskt. Det finns ingen gräns för vad en inspirerad person kan åstadkomma när det gäller insamling på en lokal ort.. Det har vi sett prov på flera gånger det senaste året.

Insamling är inte målet i sig. Men det vi samlar in till behöver vara tydligt. I vårt missionsarbete händer massor av bra saker, både i Sverige och internationellt. Vi utbildar pastorer, ledare och missionärer, är med och grundar nya församlingar i Sverige och ut över världen, stöttar församlingsutveckling och arbetar för att barn och vuxna ska få ett värdigt liv genom en mängd av projekt som bedrivs tillsammans med samarbetspartners i många länder. Det utmanar!

/Hans Lindstrand, insamlingsansvarig i EFK

Be och tacka för:

  • Bed för att den fina känslan i insamlingsarbetet ska hålla i sig 2019!
  • Bed för vi ska våga tro stort i insamlingsarbetet
  • Bed framför allt för alla lokala församlingar, second hand-butiker och enskilda personer som gör stora insatser i insamlingsarbetet
  • Bed för våra insamlingskanaler Ge för Livet och Barnhjälpen
  • Bed för en fortsatt positiv utveckling av missionärsunderhållen.
  • Tacka för ett positivt insamlingsresultat 2018
  • Tacka för all dem som på frivillig basis samlar in medel till vårt gemensamma missionsarbete.
Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s