EFKbön vecka 7, 11-17 februari 2019

Hopp till dem utan hopp!

”Flyktingkrisen… menar du utmaningarna kring integrationen? För flyktingkrisen á la 2015 med det stora antalet människor som flydde kriget i Syrien, det har väl ändå lugnat sig?” Det är inte konstigt om du har den uppfattningen, när medierna numera endast sporadiskt skildrar flyktingsituationen i Libanon och andra närliggande länder. Jag önskar att det vore så väl… dessvärre är det inte det. Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR befinner sig just nu 5,7 miljoner syrier på flykt utanför Syriens gränser. Fler än någonsin tidigare. Över 6 miljoner människor är på flykt inne i Syrien. Tusentals familjer tvingas fly från sina hem – varje dag! Och totalt sett är 22 500 000 människor i regionen i behov av humanitär hjälp. Hisnande siffror, eller hur? Den här veckan ber vi för vårt arbete för flyktingar i och ifrån Mellanöstern. Och vi ber för mer resurser att hjälpa dem.

I Libanon, där vi i EFK gör de flesta av våra insatser för flyktingar internationellt finns just nu omkring 1 miljon registrerade flyktingar – och kanske upp till 700 000 oregistrerade – i ett land med 4 miljoner invånare och en storlek lite mindre än Skåne. I Bekaa-dalen där över 300 000 flyktingar bor, varav många i tältläger, är det just nu vinter. De senaste veckorna har de drabbats av hårda vinterstormar med sönderblåsta tält och översvämningar som följd. Tillsammans med vår partner LSESD gör vi just nu insatser som framför allt handlar om att hjälpa människor att överleva vintern, genom att dela ut filtar, madrasser, kaminer, mat och annat de behöver. Målet är att 17 000 personer ska ha nåtts av hjälpen när insatsen är klar.

Hörni, vi har lite att be för. Och inte så få människor att sträcka ut vår hand till. Hoppas ni vill vara med och be om och ge dem hopp!

/Mattias Davén, Insamlingskommunikatör, Evangeliska Frikyrkan

Tacka för:

  • Alla församlingar som under de senaste månaderna gjort konserter, musikaler och annat och på så sätt bidragit med stora summor pengar som gått till hjälpinsatser
  • Alla flyktingfaddrar som varje månad gör det möjligt att hjälpa fler

Be för:

  • Lugnare och mildare väder i Libanon – många drabbas hårt av detta
  • Slut på kriget – så länge det pågår kommer flyktingkrisen att bestå
  • Våra volontärer Robin & Therése och våra partners LSESD, SAT-7 och Bread of Life som på olika håll gör enorma insatser för extremt utsatta människor
  • Fler flyktingfaddrar och andra givare – i skrivande stund saknas 667 000 kronor till de insatser vi planerat för 2019.

 

Annonser

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s